Incasso

Heeft u te maken met een wanbelater? Dan kost u dat veel tijd en energie. Weigert een debiteur, nadat uw interne incassotraject is doorlopen, nog steeds om uw factuur te betalen? Dan heeft u twee opties. U kunt de vordering afboeken of u start een procedure. Voor geldvorderingen tot € 25.000,- kunt u procederen zonder advocaat. Voor geldvorderingen vanaf € 25.000,- bent u wettelijk verplicht u te laten bijstaan door een advocaat.

Wij raden u echter aan altijd een advocaat in de arm te nemen. Buiten het feit dat een advocaat beschikt over alle gerechtelijke kennis, heeft de wetgever ons ook bepaalde bevoegdheden toegekend. Zo kan alleen een advocaat een verzoekschrift indienen tot een zogeheten conservatoir beslag op (een deel van) het vermogen van een schuldenaar; dit kunnen deurwaarders of incassobureaus niet doen. Wij kunnen dus efficiënter en doelmatiger optreden dan andere rechtshulp- en dienstverleners. Zo bespaart u tijd en geld! Daarnaast geldt dat het optreden van een advocaat moet voldoen aan diverse regels; zo zijn kwaliteit en toezicht gewaarborgd.

U kunt bij ons rekenen op concurrerende incassotarieven die afhankelijk zijn van het belang en de aard van de zaak. Voor het opstellen en indienen van een verzoekschrift en het instrueren van de deurwaarder maken wij vaak een vaste prijsafspraak.

Meer over het incassotraject en onze aanpak leest u in het blog: 'Aantal incassozaken in MKB stijgt'.

 

Other legal areas

About Spectrum Advocaten

A fair and transparent approach to your legal issues.

Newsletter

CONTACT DETAILS

  • Van Eedenstraat 7
    2012 EL Haarlem
  • PO BOX 5554
    2000 GN  Haarlem
  • Phone: 023 51 73 377
  • Fax: 023 51 73 388
  • info@spectrumadvocaten.nl