Bouw- en bestuursrecht

Bij het ontwikkelen en realiseren van bouwplannen krijgt u te maken met het civiele bouwrecht en het bestuursrecht.

Het civiele bouwrecht speelt zich af tussen verschillende partijen zoals opdrachtgevers, aannemers, onderaannemers, projectontwikkelaars en architecten. Vaak zijn de bijbehorende rechten, plichten en afspraken neergelegd in een overeenkomst en is civielrechtelijke wet- en regelgeving van toepassing.

Het bestuursrechtelijke deel betreft het deel van de bouw waarover de overheid wat te vertellen heeft. Voor veel bouwwerken is bijvoorbeeld een omgevingsvergunning nodig. Bouwplannen stuiten echter regelmatig op bezwaar van de overheid of van omwonenden, bijvoorbeeld omdat de plannen in strijd zijn met het bestemmingsplan. Zeker bij project- en gebiedsontwikkeling vallen het bestuursrechtelijke en het civielrechtelijke deel samen. 

U heeft vragen over de haalbaarheid van bouwplannen? Wilt een vergunningsaanvraag indienen of er juist bezwaar tegen maken? U moet zich verweren tegen een bezwaar? In al deze gevallen staan wij u graag bij met deskundig advies. Wij stellen overeenkomsten op of adviseren u over overeenkomsten met contractspartijen, zoals een overeenkomst van aanneming en overeenkomsten in verband met projectontwikkeling. U kunt ook op ons rekenen wanneer zich voor, tijdens of na de bouw een geschil voordoet met bijvoorbeeld een (onder)aannemer, opdrachtgever of leverancier.

 

Other legal areas

About Spectrum Advocaten

A fair and transparent approach to your legal issues.

Newsletter

CONTACT DETAILS

  • Van Eedenstraat 7
    2012 EL Haarlem
  • PO BOX 5554
    2000 GN  Haarlem
  • Phone: 023 51 73 377
  • Fax: 023 51 73 388
  • info@spectrumadvocaten.nl