Advisering ondernemingsraad

Een ondernemer wil de werkzaamheden van (een onderdeel van) de onderneming beëindigen? Hij overweegt een overname, fusie of belangrijke investering? Of wil arbeidsvoorwaarden wijzigen of een sociaal plan opstellen? In al deze gevallen dient de ondernemer te overleggen met de ondernemingsraad. Deze heeft een adviserende en soms zelfs beslissende rol.

Op de schouders van de ondernemingsraad rust dus een zware taak. Wij staan voor de leden ervan klaar met juridische ondersteuning. Allereerst kunnen wij inzicht geven in welke bevoegdheid de ondernemingsraad wanneer heeft: overleg, advies of instemming. Ook adviseren wij de ondernemingsraad wanneer een besluit aan haar wordt voorgelegd en beoordelen wij bijvoorbeeld sociale plannen of voorgenomen wijzigingen van arbeidsvoorwaarden.

Uiteraard adviseren wij ook de ondernemers zelf. Bijvoorbeeld over wanneer de wet een ondernemingsraad voorschrijft en over wanneer de ondernemingsraad betrokken moet worden. De kosten die noodzakelijk zijn om de ondernemingsraad en de bijbehorende commissies goed te laten functioneren, komen ten laste van de ondernemer.

Overige rechtsgebieden

Over Spectrum Advocaten

Eerlijke en transparante advocaten met een praktische kijk op zaken.

Nieuwsbrief

Met aanmelding voor de nieuwsbrief geef ik Spectrum Advocaten toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens overeenkomstig het door Spectrum Advocaten opgestelde privacy statement

CONTACTGEGEVENS

  • Van Eedenstraat 7
    2012 EL Haarlem
  • Postbus 5554
    2000 GN  Haarlem
  • Telefoon: 023 51 73 377
  • Fax: 023 51 73 388
  • info@spectrumadvocaten.nl