Arbeidsrecht

17 Feb

Verplicht op vakantie óf verval van vakantiedagen?

Nu er veel onzekerheid is (geweest) over de mogelijkheden om op vakantie te gaan en er de afgelopen maanden weinig tot geen mogelijkheid toe is geweest vanwege de coronapandemie, hebben veel medewerkers vakantiedagen opg

Read More
08 Mar

Geen verplichting tot vaccinatie ~'Vaccinatieperikelen' op de werkvloer

Het vaccineren tegen het coronavirus is ook in Nederland op gang gekomen. Daarmee is de eerste stap gezet om terug te gaan naar het ‘normale’ leven, waarin alle werknemers weer op de werkvloer aanwezig zullen zijn in plaats van dat zij thuiswerken.

Read More
23 Feb

De SLIM-subsidie voor de ontwikkeling van het bedrijf en de medewerkers

De SLIM-regeling is door de overheid in het leven geroepen om leren en ontwikkelen binnen het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) te stimuleren. De begrippen leren en ontwikkelen worden in het kader van deze subsidie breed uitgelegd, waardoor er veel situaties in deze regeling passen.

Read More
10 Dec

Collegiaal in- en uitlenen van personeel in coronatijd? Dat kan, maar let op!

“We moeten het samen doen!”, een kreet die in deze coronatijd steeds vaker wordt gebruikt. Onder dit motto zijn tal van initiatieven ontstaan om samen de problemen met elkaar op te lossen. Mensen en bedrijven worden daarin creatiever en flexibeler.

Read More
02 Dec

Zzp’er of toch (onbedoeld) een werknemer?

Een zzp’er en een werknemer. Op het eerste gezicht lijken dit twee verschillende rollen te zijn als het gaat om de uitvoering van werkzaamheden. Toch kan het voorkomen dat je als zzp’er wordt aangemerkt als werknemer. Hoe zit dat?

Read More
24 Nov

Arbeidsrecht in tijden van corona

Op donderdagmiddag 19 november 2020 gaven Menno, Irene en Wouter namens Spectrum Advocaten een interactieve webinar over het arbeidsrecht in tijden van Corona. De webinar werd gegeven voor zowel leden als niet leden van OV IJmond. Het was een grote opkomst met veel enthousiaste deelnemers!

Read More
19 Mar

Regeling werktijdverkorting stopgezet: tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid geïntroduceerd

Een nieuwe maatregel voor werkgevers die ook van toepassing is op werknemers met een flexibele arbeidsovereenkomst

Read More
17 Mar

Arbeidsrechtelijke gevolgen van het coronavirus voor werkgevers

In welke gevallen moet het loon van een (mogelijk) besmette werknemer worden doorbetaald? En welke mogelijkheden zijn er om de (financiële) gevolgen van bijvoorbeeld een bedrijfssluiting te beperken?

Read More
04 Feb

Werkgevers opgelet: wijs werknemers op het verval van hun vakantiedagen!

2019 is alweer enige tijd begonnen en dat betekent dat werknemers weer met hun volledige jaarlijkse aantal vakantiedagen van start gaan. Sommige werknemers nemen ook nog vakantiedagen uit voorgaande jaren mee.

Read More

Pagina's

Over Spectrum Advocaten

Eerlijke en transparante advocaten met een praktische kijk op zaken.

Nieuwsbrief

Met aanmelding voor de nieuwsbrief geef ik Spectrum Advocaten toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens overeenkomstig het door Spectrum Advocaten opgestelde privacy statement

CONTACTGEGEVENS

  • Van Eedenstraat 7
    2012 EL Haarlem
  • Postbus 5554
    2000 GN  Haarlem
  • Telefoon: 023 51 73 377
  • Fax: 023 51 73 388
  • info@spectrumadvocaten.nl