Contractenrecht & aansprakelijkheid

14 Apr

Presentatie webinar Annelies de Graaf over WBTR

Op dinsdag 30 maart 2021 heeft Annelies de Graaf van Spectrum Advocaten voor SportSupport een webinar gegeven over de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR). De nieuwe wet die per 1 juli 2021 in werking

Read More
12 Sep

De opzegging van een aannemingsovereenkomst

In dit blog lees je meer over de opzegging van een aannemingsovereenkomst door een opdrachtgever. Daarnaast ga ik in op de beëindiging door ontbinding wegens een tekortkoming van de aannemer. De keuze opzegging of ontbinding is cruciaal.

Read More
07 Dec

Aansprakelijkheid bij het afbreken van een onderhandeling

Tijdens een (soms langdurige) onderhandeling proberen beide partijen de meest gunstige voorwaarden te bedingen. Komen zij er niet uit, dan kan één van hen besluiten de onderhandeling af te breken. In sommige gevallen zijn daar gevolgen aan verbonden.

Read More
02 Nov

Bestuurdersaansprakelijkheid na faillissement

Wanneer is een bestuurder aansprakelijk voor het faillissement van de vennootschap en hoe kan hij zich hiertegen verweren?

Read More
06 Aug

Wat is een duurovereenkomst en hoe zit het met de opzegging?

In de praktijk komt het geregeld voor dat partijen voor een langere periode opeenvolgende contracten sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een distributeur die jaren namens dezelfde leverancier producten verkoopt aan afnemers.

Read More
07 Jun

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bestaat echt!

Wij zijn nu al enige tijd drukdoende met onze AVG-campagne. Spectrum Advocaten heeft al verschillende organisaties AVG-proof gemaakt en voor een aantal anderen zijn we nog druk bezig.

Read More
30 Apr

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). ~Een overzicht van alle actiepunten.

Van bewustwording naar het nemen van actie

U bent zich er vast van bewust dat de Algemene Verorderning Gegevensbescherming (AVG) vanaf 25 mei 2018 van toepassing is en dat u acties moet ondernemen om ervoor te zorgen dat ook uw organisatie in overeenstemming is met de AVG.

Read More

Pagina's

Over Spectrum Advocaten

Eerlijke en transparante advocaten met een praktische kijk op zaken.

Nieuwsbrief

Met aanmelding voor de nieuwsbrief geef ik Spectrum Advocaten toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens overeenkomstig het door Spectrum Advocaten opgestelde privacy statement

CONTACTGEGEVENS

  • Van Eedenstraat 7
    2012 EL Haarlem
  • Postbus 5554
    2000 GN  Haarlem
  • Telefoon: 023 51 73 377
  • Fax: 023 51 73 388
  • info@spectrumadvocaten.nl