Intellectueel eigendomsrecht

10 Aug

Auteursrecht; wat is het en wat te doen tegen een inbreuk?

U hebt veel tijd gestoken in het schieten van het perfecte plaatje. Daarna heeft het nog enige tijd gekost om de foto na te bewerken, maar op het eindresultaat mag u trots zijn. Vervolgens ziet u dat iemand anders zonder uw toestemming uw foto gebruikt.

Read More
01 May

Wat is misleidende reclame, wat zegt de wet hierover en wat zijn de gevolgen?

In onze samenleving vervult reclame een belangrijke rol. Reclame zorgt ervoor dat vraag en aanbod elkaar vinden en dat consumenten weten welke producten en diensten er te koop zijn. Reclame kent twee belangrijke functies:

Read More
08 Oct

De winkelinrichting van Apple als merk

In een recent arrest heeft het Hof van Justitie van de EU geoordeeld dat de complete winkelinrichting van Apple als merk in Europa geregistreerd kan worden.

Read More
19 Jun

Ondernemers: bescherm uw intellectueel eigendom!

Ondernemers hebben dagelijks te maken met intellectuele eigendomsrechten. Iedere onderneming voert immers één of meerdere namen en heeft derhalve te maken met de Handelsnaamwet. Veel ondernemers maken tegenwoordig gebruik van het medium “internet”.

Read More

Over Spectrum Advocaten

Eerlijke en transparante advocaten met een praktische kijk op zaken.

Nieuwsbrief

Met aanmelding voor de nieuwsbrief geef ik Spectrum Advocaten toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens overeenkomstig het door Spectrum Advocaten opgestelde privacy statement

CONTACTGEGEVENS

  • Van Eedenstraat 7
    2012 EL Haarlem
  • Postbus 5554
    2000 GN  Haarlem
  • Telefoon: 023 51 73 377
  • Fax: 023 51 73 388
  • info@spectrumadvocaten.nl