Concurrentie- en relatiebeding

Als ondernemer wilt u niet dat uw werknemer er met uw klanten vandoor gaat of naar de concurrentie overstapt met de bij u opgedane kennis en kunde. U kunt dit voorkomen door een concurrentie- en relatiebeding op te nemen in uw arbeidsovereenkomsten.

Zo’n beding is nog niet zo makkelijk juist vast te stellen. Zo is het verstandig het beding aan te passen wanneer een werknemer een andere functie krijgt. Gebeurt dat niet, dan komt het beding te vervallen. Weg is daarmee de bescherming van uw bedrijf! Wat het nog gecompliceerder maakt, is dat in sommige gevallen het belang van een werkgever om de onderneming te beschermen niet opweegt tegen het belang van de werknemer om bij een concurrent in dienst te treden.

Het juist opstellen van concurrentie- en relatiebedingen is maatwerk en mede afhankelijk van uw branche en de functie van de werknemer. Wij adviseren de ondernemer graag over de juiste aanpak en staan klaar voor zowel werkgever als werknemer wanneer zich een geschil voordoet.

Overige rechtsgebieden

Over Spectrum Advocaten

Eerlijke en transparante advocaten met een praktische kijk op zaken.

Nieuwsbrief

Met aanmelding voor de nieuwsbrief geef ik Spectrum Advocaten toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens overeenkomstig het door Spectrum Advocaten opgestelde privacy statement

CONTACTGEGEVENS

  • Van Eedenstraat 7
    2012 EL Haarlem
  • Postbus 5554
    2000 GN  Haarlem
  • Telefoon: 023 51 73 377
  • Fax: 023 51 73 388
  • info@spectrumadvocaten.nl