Intellectueel eigendomsrecht

Uw rechten als uitgangspunt

U bent de bedenker of maker van bijvoorbeeld een product, merk, logo, handelsnaam, domeinnaam, muziekstuk of literair werk? Dan wilt u deze zaken exclusief houden en beschermen tegen inbreuk, misbruik en gebruik door anderen. U wilt dus uw intellectueel eigendomsrecht beschermen.

Bij Spectrum Advocaten kunnen wij u precies vertellen hoe eigendomsrechten ontstaan, hoe u ze kunt beschermen, hoe u ze kunt overgedragen en hoe ze verloren kunnen gaan. Uiteraard begeleiden wij u ook tijdens een eventuele gerechtelijke procedure.

Het intellectueel eigendomsrecht is onder te verdelen in auteursrecht, merkenrecht, handelsnaamrecht, domeinnaamrecht en tekeningen- en modellenrecht. Onze diensten op het gebied van intellectueel eigendomsrecht zijn onder andere:

 • Wij adviseren u bij de vastlegging van uw intellectueel eigendomsrecht, zoals merk- en modelregistraties.
 • Maakt uw concurrent inbreuk op uw intellectuele eigendommen, waaronder uw merk- en handelsnaam? Of beschuldigt uw concurrent u juist van inbreuk? Wij adviseren u en, indien nodig, voeren wij de procedures die nodig zijn om uw reputatie en onderscheidend karakter te beschermen.
 • We stellen diverse contracten voor u op en beoordelen eventueel bestaande overeenkomsten. Denk hierbij aan licentie-, distributie-, agentuur-, franchise- en overdrachtsovereenkomsten.
 
"Heeft u een inbreuk op uw rechten geconstateerd? Onmiddellijke actie is vereist. Wij staan voor u klaar."

Overige rechtsgebieden

Over Spectrum Advocaten

Eerlijke en transparante advocaten met een praktische kijk op zaken.

Nieuwsbrief

Met aanmelding voor de nieuwsbrief geef ik Spectrum Advocaten toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens overeenkomstig het door Spectrum Advocaten opgestelde privacy statement

CONTACTGEGEVENS

 • Van Eedenstraat 7
  2012 EL Haarlem
 • Postbus 5554
  2000 GN  Haarlem
 • Telefoon: 023 51 73 377
 • Fax: 023 51 73 388
 • info@spectrumadvocaten.nl