(Bestuurders)aansprakelijkheid

Bestuurders en commissarissen worden tegenwoordig steeds vaker persoonlijk aansprakelijk gesteld voor hun handelingen als bestuurder van een rechtspersoon. Met name curatoren grijpen bij een faillissement graag terug op het ‘instrument’ bestuurdersaansprakelijkheid.

Omdat het niet eenvoudig is om bestuurdersaansprakelijkheid te voorkomen, te bewijzen of te weerleggen, is vroegtijdige juridische bijstand van groot belang. U moet goed afwegen welke risico’s u kunt en wilt verzekeren. Daarnaast moet u ook zeer kritisch kijken naar de voorwaarden van uw polis; zo heeft u goed zicht op bijvoorbeeld de dekkingsomvang van uw polis en kunt u een toekomstig geschil daarover met uw verzekeraar voorkomen.

Wij adviseren, bemiddelen, onderhandelen en procederen bij vraagstukken over aansprakelijkheid, schadevergoeding en bijbehorende verzekeringskwesties.

Overige rechtsgebieden

Over Spectrum Advocaten

Eerlijke en transparante advocaten met een praktische kijk op zaken.

Nieuwsbrief

Met aanmelding voor de nieuwsbrief geef ik Spectrum Advocaten toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens overeenkomstig het door Spectrum Advocaten opgestelde privacy statement

CONTACTGEGEVENS

  • Van Eedenstraat 7
    2012 EL Haarlem
  • Postbus 5554
    2000 GN  Haarlem
  • Telefoon: 023 51 73 377
  • Fax: 023 51 73 388
  • info@spectrumadvocaten.nl