Vastgoedrecht

10 Aug

Drugs in een verhuurd pand? Ook de verhuurder is aansprakelijk!

Wanneer een pand wordt verhuurd, dan is dat een mooie inkomstenbron. Idealiter wordt er met de huurder een langdurige relatie aangegaan die geen problemen kent. Vaak gaat dit goed, helaas niet altijd.

Read More
30 Oct

Interview met Marten van Buiten over zijn specialisatie én passie

Spectrum Advocaten staat in het tijdschrift Haarlem INTO Business. Een interview met Marten van Buiten over zijn specialisatie én passie, het vastgoedrecht: 'Het vastgoed is altijd in beweging, dat maakt het interessant'

Read More
12 Sep

De opzegging van een aannemingsovereenkomst

In dit blog lees je meer over de opzegging van een aannemingsovereenkomst door een opdrachtgever. Daarnaast ga ik in op de beëindiging door ontbinding wegens een tekortkoming van de aannemer. De keuze opzegging of ontbinding is cruciaal.

Read More
07 May

Hoe krijg je als aannemer meerwerk betaald?

In mijn praktijk maak ik nog veel mee dat aannemers problemen hebben met het betaald krijgen van meerwerk. De oorzaak is meestal dat de aannemer zich niet heeft gehouden aan de regels daarvoor. Hoe zorgt u dat het door u verrichte meerwerk wél wordt betaald?

Read More
11 Apr

Wanneer is de VvE bevoegd namens de eigenaars te procederen?

Geschillen over de levering van appartementsrechten met de verkoper, aannemer en/of

Read More
21 Dec

Leg de exploitatieverplichting voor huurder bedrijfsruimte nauwkeurig vast

Leegstand heeft een negatieve invloed op de markthuur- of beleggingswaarde van een bedrijfsruimte. Ook de wijze van exploitatie en het gebruik van het pand kunnen zulke ongewenste gevolgen hebben.

Read More
25 Jan

Herziening huurprijs bedrijfsruimte

Relatief weinig bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid die de wet biedt om de huurprijs te herzien. Ik heb het dan niet over de indexering, maar over de wijziging van de huurprijs naar een huurprijs die voor vergelijkbare bedrijfsruimtes geldt.

Read More
25 Jun

Bedrijfsruimte huren of verhuren? Voorkom deze vijf valkuilen

Een bedrijfsruimte huren begint met het ondertekenen van een huurcontract. Maar vaak wordt niet gelet op de kleine –en zelfs grote- letters in het huurcontract. We zetten vijf belangrijke aandachtspunten op een rij.

Read More
28 Nov

Verkoop onroerende zaak: een onjuiste mededeling van een makelaar kan tot aansprakelijkheid van makelaar én verkoper leiden

Een onjuiste mededeling van een makelaar namens een verkoper kan onbedoeld verstrekkende juridische gevolgen hebben. Wanneer de verkopend makelaar een onjuiste mededeling over de eigenschap van een onroerende zaak doet, kunnen de verkoper en de makelaar aansprakelijk zijn.

Read More

Over Spectrum Advocaten

Eerlijke en transparante advocaten met een praktische kijk op zaken.

Nieuwsbrief

Met aanmelding voor de nieuwsbrief geef ik Spectrum Advocaten toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens overeenkomstig het door Spectrum Advocaten opgestelde privacy statement

CONTACTGEGEVENS

  • Van Eedenstraat 7
    2012 EL Haarlem
  • Postbus 5554
    2000 GN  Haarlem
  • Telefoon: 023 51 73 377
  • Fax: 023 51 73 388
  • info@spectrumadvocaten.nl